ПРОДУКТИ:
200 г шоколад
60 г масло100 г захар
2 яйца
200 г брашно
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
пудра захар за овалване
Разтопяваме маслото и шоколада на водна баня. Отместваме от котлона и оставяме да се охлади до стайна температура. През това време разбиваме яйцата и захарта.Постепенно прибавяме охладения шоколад към яйчената смес, като непрекъснато разбъркваме с миксера.Накрая добавяме брашното, в което предварително сме добавили солта, бакпулвера и ванилията. Разбъркваме, докато получим еднородна смес.Покриваме купата с фолио и оставяме тестото за сладките за няколко часа в хладилника.След като стегне оформяме малки топчета. Овалваме ги в пудра захар и ги подреждаме на разстояние едно от друго в предварително застлана с готварска хартия тава.Печем около 8-10 минути, в предварително загрята фурна при температура 160 градуса. Когато сладките се напукат и краищата им са леко твърди, а вътрешността все още мека означава,че са готови и трябва да ги извадим от фурната.
Източник на рецепта-http://www.know-how-to-cook.com/2011/12/chocolate-crinckles.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар