ПРОДУКТИ:
1 малък карфиол на розички
400 грама заквасена сметана
100 грама сирене - бяло саламурено
200 грама топено пушено сирене
200 грама пушена шунка
200 грама топено пушено сирене
200 грама пушена шунка
20-30 грама масло
3 кисели краставички
100 грама кашкавал за поръсване.
Карфиолът се почиства, накъсва на розички и бланшира. Нарязваме сирената, шунката и краставичките и ги смесваме със заквасената сметана. Прибавяме карфиола и объркваме добре сместа. Изсипваме цялото това нещо в тавичка за печене и поставяме бучки масло върху него. Пече се на 200 градуса, докато се зачерви и карфиолът омекне. Вадим от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме, докато кашкавалът се стопи.
3 кисели краставички
100 грама кашкавал за поръсване.
Карфиолът се почиства, накъсва на розички и бланшира. Нарязваме сирената, шунката и краставичките и ги смесваме със заквасената сметана. Прибавяме карфиола и объркваме добре сместа. Изсипваме цялото това нещо в тавичка за печене и поставяме бучки масло върху него. Пече се на 200 градуса, докато се зачерви и карфиолът омекне. Вадим от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме, докато кашкавалът се стопи.
Източник на рецепта-http://moetomestence.blogspot.com/2011/12/blog-post_09.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар