неделя, 9 март 2014 г.

Солени фунийки/Морковчета


 ПРОДУКТИ:

 1 готово тесто за пица
 1 оранжева боя

 за пълнежа:
 5 големи картофа
 1 майонеза
 1 морков
 3 кисели краставички
 2 кренвирша

  Разточваме тестото и с нож режем ленти с ширина около 0,5 милиметра.Увиваме ги около фунийките и ги намазваме с четка с предварително разтворената боя.Печем на 180 градуса за около 10 минути,след което ги оставяме да се охладят,за да  може фунийките да се извадят лесно от формите.За пълнежа сваряваме картофите и моркова,след това моркова го нарязваме на кубчета,а картофите намачкваме и оставяме да изстинат.През това време смесваме майонезата,краставичките нарязани на кубчета,кренвиршите,които също са нарязани на малки кубчета,прибавяме моркова и картофите.Получава се смес като на Руска салата,но по-гъста и е много вкусна.Пълним във фунийките и за украса слагаме или стрък магданоз или копър.Понеже сезона сега е такъв и няма пресни да се продават аз използвах замразен копър.




Няма коментари:

Публикуване на коментар