ПРОДУКТИ:
за основата:
250 г меки бисквити с какао
120 г разтопено краве масло
за крема:
4 яйца
200 г захар
4 с. л. нишесте
600 мл прясно мляко
200 г крема сирене за мазане
10 г желатин
1 с. л. какао
1/2 ч. л. есенция ванилия
Бисквитите се смилат. Към тях се прибавя разтопеното краве масло. Сместа се обърква и се поставя в отваряема форма с диаметър 20 сантиметра. Разстила се по дъното равномерно и се притиска с дъното на чаша. Поставя се на студено.Към желатина се добавя 3-4 с. л. студена вода и се оставя да набъбне.Яйцата се разбиват с половината захар на пяна. Прибавя се нишестето и се разрежда с малко от прясното мляко. Прясното мляко заедно с останалата захар се поставя на котлона до кипване.Прибавя се на тънка струйка към яйчената смес и се връща на огъня, като се бърка постоянно, до сгъстяване на крема.
Към готовият крем се прибавя желатина и се оставя да поизстине. Ароматизира се с ванилията.Добавя се крема сиренето и крема се разделя на две части.
Към едната част се прибавя какаото, което предварително е размито с малко топла вода.
Върху бисквитената основа се изсипват двата крема, като се редуват и се правят мраморни шарки.Чийзкейка се оставя на студено да стегне.
Източник на рецепта-http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.com/2015/03/blog-post_14.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар