ПРОДУКТИ:
200гр. бял шоколад
200гр. обезмаслена извара/крема сирене
5 яйца
Първо разделяме белтъците от жълтъците на яйцата и с миксера разбиваме на сняг белтъците. Оставяме ги за малко в хладилника, а фурната включваме на 170 градуса. Шоколадът разчупваме на парчета и го разтапяме на водна баня или на пара.Изчакваме да се охлади малко, след което го разбъркваме добре със сиренето крема. После прибавяме към тях жълтъците и отново добре разбъркваме, за да се получи единна хомогенна смес. Чак накрая слагаме и белтъците, които сме разбили на сняг.Цялата тази смес изсипваме в тавичка, чиито диаметър е около 20 сантиметра. Като изсипем сместа, няколко пъти я разтърсваме надолу-нагоре, за да не се напука сладкиша ни и да излезе излишния въздух.Тази тавичка поставяме в по-голяма тава, в която сипваме вода и печем японския сладкиш на 170 градуса във фурната. Необходими са му около 15-20 минути, за да стане готов. После го оставете да се охлади добре и поръсете отгоре с пудра захар.
Източник на рецепта-http://www.topactualno.com/19928/taka-se-pravi-unikalen-yaponski-sladkish-samo-s-3-sastavki-topi-se-v-ustata/
Няма коментари:
Публикуване на коментар