ПРОДУКТИ:
1 литър прясно мляко
5 яйца
100гр домашна юфка
50 гр краве масло
250гр захар
3 ванилии
за карамела:
200гр захар
2-3 с.л. вода
за какаовия блат:
4 яйца
1ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
3с.л. какао
1ч.л. бакпулвер
1ч.ч. брашно
Захарта за карамела се смесва с водата, поставя се в подходящ съд и се карамелизира. Карамелът се изсипва в тава и се оставя да се втвърди.Юфката се изсипва в тава, прибавя се кравето масло и се поставя в загрята фурна леко да се припече. Яйцата се разбиват леко със захарта, прибавя се прясното мляко и се ароматизира с ванилията.Препечената юфка се слага в тавата с карамела и се залива с яйчено-млечната смес.Пече се на 160 градуса на водна баня 30 минути.За какаовия блат се смесват яйцата със захарта и се разбиват леко, прибавя се олиото, и пресято брашно, заедно с бакпулвера и какаото. Разбърква се до хомогенност.Изсипва се върху запечената карамелена баница и се пече още 20 минути на водна баня.Сладкишът се оставя да изстине във водната баня и след това се обръща в поднос.
Източник на рецепта-http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.bg/2015/10/blog-post_28.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар