сряда, 22 април 2015 г.

Кекс с карамелена заливка


  ПРОДУКТИ:

2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер (10 гр.)
1 ванилия
3/4 ч.ч. захар 
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко 
1/2 ч.ч. олио
карамелена заливка на Доктор Йоткер

    Пресейте заедно брашното, ванилията и бакпулвера в голяма купа. Добавете захарта и разбъркайте добре. В друга купа с вилица разбийте яйцата, добавете постепенно олиото и прясното мляко.Направете кладенче в средата на сухата смес и постепенно добавете яйчната смес, като се стараете да не разбърквате прекалено много. Изсипете във форма за кекс и изпечете за около 20-25 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.След пълното му изстиваме заливаме с вече приготвената глазура.