ПРОДУКТИ:
4 жълтъка
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1ч.л. сода
1 1/2 ч.ч. брашно
200гр. конфитюр от ягоди
4 белтъка
10с.л. захар
Разбийте с миксер жълтъците и захарта, докато побелеят и се образува гъст крем. Добавете постепенно олиото, бъркайки непрекъснато, след което киселото мляко с разтворената в него сода и най-накрая - брашното. Сместа се обърква добре и се прехвърля в намазнена и набрашнена форма или тавичка. Слага се в загрята на 200 градуса фурна и се пече около 15-тина минути. Докато блатът се пече, белтъците за глазурата се разбиват с 10-те лъжици захар на твърд сняг. Готовият сладкиш се изважда от фурната и още топъл се намазва с конфитюра. Отгоре се нанасят внимателно белтъците, като с ножа се правят вълнички. Сладкишът се връща във фурната и се допича до зачервяване на глазурата.
Поднася се охладен.
Източник на рецепта-http://www.zajenata.bg/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%D1%88-%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7-recepta6713.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар