ПРОДУКТИ:
500гр кадаиф
200гр орехови ядки
125гр масло
1л. прясно мляко
1кг захар
2 ванилии
Половината кадаиф се нарежда в намазана с масло тавичка и се поръсва със счуканите орехови ядки. Отгоре се слага останалият кадаиф и се покрива с парченца от маслото.Пече се в слаба фурна до порозовяване. Млякото се сварява със захарта, сваля се от огъня, ароматизира се с ванилията и се изсипва върху изпеченият кадаиф. Тавата се захлупва. На другия ден кадаифът се обръща в подходящ съд.
Поднася се нарязан на парчета.
Източник на рецепта-http://www.zajenata.bg/%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%B8%D1%84-recepta2507.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар