ПРОДУКТИ:
600 г тиквички
600 г червени чушки
600 г пълномаслена извара
400 г заквасена сметана
200 г крем сирене
3 скилидки чесън
80 мл олио
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1 пакетче желатин
сол и черен пипер
Чушките се изпичат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути. След това се слагат в купа, покриват се с фолио за свежо съхранение и се оставят да се задушат. Почистват се и не се режат, а се оставят цели ленти от тях.Патладжаните се нарязват на мандолина на кръгчета с дебелина 1 см. Посоляват се и щом се отцеят от горчивия сок, се измиват и се подсушават. Заливат се с половината олио и се разбъркват. Запичат се на грил тиган.Тиквичките се нарязват по същия начин, посоляват се и се поливат с останалото олио. Разбъркват се и също се изпичат.Желатинът се накисва с 50 мл студена вода. Щом набъбне са загрява в микровълнова фурна.Заквасената сметана, крем сиренето и изварата се смесват и се разбиват с миксер.Към тях се прибавят наситнените копър и магданоз, чесънът, стрит на паста с малко сол, нарязаните орехи, сол, черен пипер и желатинът. Разбърква се добре.Стените и дъното на стъклена купа се покриват с фолио за свежо съхранение. По тях красиво се подреждат изпечените зеленчуци, като се редуват.Във вътрешността се изсипва ароматната смес, заравнява се и отгоре се покрива със зеленчуци.Купата се покрива с фолио и се оставя в хладилник, тортата да стегне добре за около 4 часа. След това се обръща върху голяма чиния и се отстранява фолиото. Шарлотата се поднася цяла, после се нарязва и се разпеделя в чинии.
източник на рецепта-http://www.bonapeti.bg/recepti/Lyatna-zelenchukova-sharlota/
Няма коментари:
Публикуване на коментар