ПРОДУКТИ:
2 пакета бисквити "Закуска"-бели и кафеви
250гр краве масло
1ч.ч. захар
2 жълтъка
средата на половин хляб
3 с.л. какао
2 ванилии
700мл прясно мляко
1ч.ч. натрошени карамелизирани фъстъци
Започваме с накисване на хляба в прясното мляко.Отстранете тъничко кората и накиснете в прясното мляко. В купа сложете размекнатото масло.Прибавете захарта, какаото, ванилията и 2-та жълтъка. Изстискайте добре хляба (но не прекалено – все пак да е леко сочен) и го добавете при останалите продукти. Разбийте добре с миксера на гладък крем.Останалото от изцедения хляб мляко не изхвърляйте. Ако крема ви е станал прекалено рядък. можете да добавите малко галета. Ако е прекалено гъст – добавете малко мляко.Когато кремът ви е готов, вземете тавичка с такава големина, че от 2-та пакета бисквити да получите 4 блата. Аз ползвам правоъгълна тавичка. Започвам да редя един пласт какаови бисквити като всяка потапям за кратко в прясно мляко. Намазвам с 1/4 от крема. Редя пласт бели бисквити като пак потапям в прясно мляко. Пак намазвам с крем. Следва отново ред какаови бисквити, крем, ред бели бисквити и накрая останалия крем. Заглаждам добре и поръсвам с натрошени и запечени леко фъстъци.
Източник на рецепта-http://lubopitko-bg.com/biskvitenatortarazkosh.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар