ПРОДУКТИ:
350гр паста
250гр гъби печурки
1 глава лук
1 скилидка чесън
2с.л. олио
за доматения сос:
500гр домати
1 глава лук
босилек
1-2 щипки захар
1 щипка сол
олио
черен пипер
Първо приготвяме доматения сос. Загряваме олиото и задушаваме лука до омекване. Добавяме настърганите домати, подравяме със сол, черен пипер, 1-2 щипки захар и малко босилек и варим на тих огън до сгъстяване.Загряваме олиото и запържваме до златисто ситно нарязания лук. Добавяме и гъбите, нарязани на парченца и запържваме още 3-4 минути. Наливаме готовия доматен сос и оставяме да заври.Сваряваме пастата в подсолена вода, докато омекне. Отцеждаме течността от варенето, сипваме я в дълбока чиния за поднасяне.Непосредствено преди поднасяне я заливаме с готовия сос.
Източник на рецепта-http://recepti.gotvach.bg/r-13807-%D0%9F%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0_%D1%81_%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B8_%D0%B8_%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD_%D1%81%D0%BE%D1%81
Няма коментари:
Публикуване на коментар