понеделник, 4 февруари 2013 г.

Торта крем парфе



  ПРОДУКТИ: 

 за блата:
  4 яйца
  8с.л.захар
  4с.л.брашно
  4с.л.олио
 1 ванилия

за кафявия пласт:
200мл.течна  подсладена сметана
200мл.заквасена сметана
10гр.желатин
1/2ч.ч.захар
2 ч.л. инстантно кафе
1 ч.л. какао

за белия пласт:
1/2 ч.ч. захар
200 гр заквасена сметана
50гр бял шоколад
10гр желатин

  Разбиваме хубаво яйцата със захарта,слагаме постепенно олиото и накрая добавяме брашното с ванилията и разбъркваме хубаво.Слагаме сместа във форма за торта и печем на предварително загряна фурна на 180 градуса до готовност.Оставяме да изстине хубаво
  За кафявия пласт смесваме захарта със заквасената сметана  докато се разтопи.В течната сметана добавяме кафето и какаото и разбиваме хубаво.Накрая смесваме с другата смес.Желатинът разтваряме предварително и го добавяме към сместа,Изсипваме върху блата и оставяме минимум час да се стегне в хладилник.
  След като е постегнал кафявия пласт приготвяме белия като смесваме отново заквасената сметана със захарта до пълно разтваряне,белия шоколад разтопяваме на водна баня и добавяме към сметаната и накрая слагаме и предварително разтворения желатин.Изсипваме отгоре върху тортата и оставяме да стегне в хладилник за една нощ.
  Отгоре поръсих със стрито инстантно кафе.