вторник, 7 октомври 2014 г.

Пита-пица


  ПРОДУКТИ:

  за тестото:
  2с.л. олио
  1с.л. оцет
  1с.л. чубрица
  1 суха мая за хляб
  250мл топла вода
  750гр брашно
  1/2 ч.л. сол
  1/2 ч.л. захар

  за плънката:
  2 домата
  щипка захар
  кашкавал
  пушено месо
  топено сирене
  кисели красташички

  зехтин и чубрица за поръсване

   Замесва се меко тесто с чубрицата и се оставя да втаса.След това се премесва и се разточва на тънък лист.Намазва се с половината от пасираните домати с малко зехтин,щипката захар и слагаме плънката нарязана с количество по избор.Тестото се разрязва от средата към краищата.Навива се като кифлички и се подрежда в намазнена тава.Оставя се да втаса отново докато кифличките уплътнят тавата.Отново намазваме с останалото домати и поръсваме обилно с кашкавал.Поливаме обилно с тънка струйка зехтин и щипка чубрица.Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25 минути.



 Източник на рецепта-http://cookingtwentyfourseven.blogspot.com/2014/08/blog-post.html