понеделник, 3 ноември 2014 г.

Тирамису


  ПРОДУКТИ:

  500гр. Маскарпоне
  4 яйца разделени на белтъци и жълтъци
  100 гр пудра захар
  250мл кафе еспресо
  50гр. коняк
  1 пакет бишкоти
  100 гр настърган шоколад

    Жълтъците се разбиват с пудра захар докато не увеличат обема си 3-4 пъти.Прибавя се Маскрапонето и се размесва внимателно с дървена лъжица. Белтъците се разбиват на твърд сняг.Добавят се при Маскрапонето внимателно и се разбъркват.В свареното кафе се прибавят 2 с л коняк (амарето или ром).Бишкотите се потапят една по една в кафейната смес и се нареждат на пласт.Отгоре се поставя един слой крем.Отгоре отново потопените бишкоти.Най – горния слой трябва да бъде крем.Така наредените бишкоти се поставят в хладилник да престоят една нощ.Преди сервирането се поръсват с шоколада.




  Източник на рецепта-http://gotvarstvo.bg/a/tiramisu