четвъртък, 8 януари 2015 г.

Бисквитен меден кекс


  ПРОДУКТИ:

  250гр мед
  150гр масло
  2 яйца
  375гр брашно
  20гр какао
  ванилия
  1 бакпулвер
  канела 

   пълнеж:

  200гр. шоколад
  200гр течна сметана

   Загрейте медът заедно с маслото на водна баня или в слаба микровълнова фурна. Охладете сместа и разбийте с миксер на пяна. Добавете едно по едно яйцата, като продължавате да разбивате.В купа смесете брашното, какаото, бакпулвера и всички подправки. Прибавете сухата смес към медената и разбъркайте добре.Намажете кексова форма с масло и я поръсете с брашно. Сипете тестото вътре, загладете с мокра лъжица и изпечете в загрята на 170* фурна за около 35 - 40 минути.След като венецът изстине го разрежете хоризонтално на две части.За крема загрейте заедно сметаната и шоколада. Разбъркайте на гладка смес. Много добре охладете крема преди да го разбиете. Най-добре е да престои в хладилник поне 3-4 часа, след което го разбийте с миксер на пухкав крем.Слепете с крем частите на венеца, намажете го отстрани и отгоре, и гарнирайте по желание. Да ви е сладко!




  Източник на рецепта-http://www.yoli.bg/entry/biskviten-meden-venetz