вторник, 17 февруари 2015 г.

Млечен кадаиф


  ПРОДУКТИ:

  500гр кадаиф
  200гр орехови ядки
  125гр масло
  1л. прясно мляко
  1кг захар
  2 ванилии

    Половината кадаиф се нарежда в намазана с масло тавичка и се поръсва със счуканите орехови ядки. Отгоре се слага останалият кадаиф и се покрива с парченца от маслото.Пече се в слаба фурна до порозовяване. Млякото се сварява със захарта, сваля се от огъня, ароматизира се с ванилията и се изсипва върху изпеченият кадаиф. Тавата се захлупва. На другия ден кадаифът се обръща в подходящ съд.
Поднася се нарязан на парчета. 



  Източник на рецепта-http://www.zajenata.bg/%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%B8%D1%84-recepta2507.html