неделя, 8 февруари 2015 г.

Лемингтън


  ПРОДУКТИ:

 За блата: 
  2 ч.ч. брашно
  3/4 ч.ч. захар 
 1/2 ч.ч. прясно мляко 
 2 яйца 
 1 ванилия 
 щипка сол 
 4 ч.л. бакпулвер 
 1/2 ч.ч. масло (113 г) 

За заливката: 

 200 г шоколад 
 100 мл течна сметана

За овалване:
 кокосови стърготини

   Започваме с приготвянето на блата. Разбийте маслото със захарта, докато стане пухкава смес. Започнете да прибавяте едно по едно яйцата, като разбивате, докато се поемат изцяло от сместа. Хубаво е яйцата да са на стайна температура, за да не ви втвърдят маслото! В друга купа пресейте брашното и прибавете останалите сухи съставки.След това започнете да прибавяте редувайки, като продължавате да разбивате сухата смес и млякото!

Готовата смес изсипете в правоъгълна тава (20 x 25-30 см), застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор фурна.Готовия блат оставете да се охлади напълно. Можете да оставите блата за една нощ, покрит с кърпа за да стане още по-лесен за рязане, като изсъхне леко.Нарежете го на квадрати.Заливката приготвяме като на водна баня разтопяваме шоколада със сметаната.След това потапяме всяко парче от тортата от всички страни в шоколада.и веднага след това овалваме в кокосовите стърготини. Нареждам лемингтъните в поднос и оставям за един час в хладилник за да стегне шоколадът.



Източник на рецепта-http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/01/lamington.html