неделя, 13 декември 2015 г.

Карамелена млечна баница с какаова основа


  ПРОДУКТИ:

  1 литър прясно мляко
  5 яйца
  100гр домашна юфка
  50 гр краве масло
  250гр захар
  3 ванилии

   за карамела:
  200гр захар
  2-3 с.л. вода

   за какаовия блат:
  4 яйца
  1ч.ч. захар
  1/2 ч.ч. олио
  3с.л. какао
  1ч.л. бакпулвер
  1ч.ч. брашно

      Захарта за карамела се смесва с водата, поставя се в подходящ съд и се карамелизира. Карамелът се изсипва в тава и се оставя да се втвърди.Юфката се изсипва в тава, прибавя се кравето масло и се поставя в загрята фурна леко да се припече. Яйцата се разбиват леко със захарта, прибавя се прясното мляко и се ароматизира с ванилията.Препечената юфка се слага в тавата с карамела и се залива с яйчено-млечната смес.Пече се на 160 градуса на водна баня 30 минути.За какаовия блат се смесват яйцата със захарта и се разбиват леко, прибавя се олиото, и пресято брашно, заедно с бакпулвера и какаото. Разбърква се до хомогенност.Изсипва се върху запечената карамелена баница и се пече още 20 минути на водна баня.Сладкишът се оставя да изстине във водната баня и след това се обръща в поднос.






 Източник на рецепта-http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.bg/2015/10/blog-post_28.html