вторник, 22 декември 2015 г.

Чийзкейк с тиква и шоколад


  ПРОДУКТИ:

  за основата:
 1 пак. бисквити Закуска какао
 100 гр. краве масло
  5 с.л. прясно мляко
  3 с.л. пудра захар
  смлени орехи

 за крема: 
 около 800 гр. тиква цигулка
 1 коф. от 400 гр. заквасена сметана
 1 ч.ч. пудра захар
 1 пак. желатин

 за заливката:
 100 гр. шоколад
 1 с.л. масло

   Смелете бисквитите на ситни трохи, смесете ги с разтопеното масло, захарта, прясното мляко и по желание с орехи.Разбъркайте хубаво до получаването на хомогенна смес. Разстелете я на дъното на форма за торта с махащ се ринг и притиснете добре.Тиквата се обелва и нарязва на парчета. Сварява се във вода.Оставя се да се отцеди и се пасира.Смесва се със заквасената сметана и захарта и се пасира пак.Желатинът се разтваря според указанията на опаковката и се прибавя към крема. Разбива се до гладка хомогенна смес.Изсипва се върху бисквитената основа и формата се слага в хладилника за няколко часа, най-добре една нощ.За заливката разтопете маслото със шоколада и залейте.


  Източник на рецепта-http://www.gotvim.net/recipes/%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D1%87%D0%B8%D0%B9%D0%B7%D0%BA%D0%B5%D0%B9%D0%BA-%D1%81-%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B5/