сряда, 27 януари 2016 г.

Леопардов Бриош


  ПРОДУКТИ:

 250 мл прясно мляко
 25 г царевично нишесте
 50 г масло
 70 г захар
 кората на 1 портокал
 375 грама брашно
 1 ванилия
 3,5 г суха мая

За шарките:
За тъмната шарка:

* 15 грама натурално какао + 1с.л. прясно мляко
За светлата шарка:

* 5 грама натурално какао и 1 ч.л. прясно мляко

За заливка:
* 15 г тъмен шоколад
* 30 г масло
* 30 г  орехи


  

В подходящ съд  се изсипва прясното мляко и в него се разтваря нишестето. Слага се на котлона и се бърка до сгъстяване. Когато се дръпне от огъня се прибавят маслото, ванилията и захарта.Разбърква се хубаво до еднородна смес и се  оставя да се охлади. След това постепенно се добавя брашното в част ,от което се слага и маята. Замесва се меко и не лепнещо тесто, което се оставя да почине за 10-15 минути.Тестото се разделя на 2 равни части. Към едната се добавя рома ( или портокаловите кори) , другата се разделя отново на две . Едната част се омесва с 15 -те грама какао и прясното мляко, другата с 5 те грама и отново прясното мляко.Получените 1 бяла и 2 какаови топки се разделят на по 7 равни части. Oт по- тъмното тесто се оформя фитил. От по- светлото тесто се взима част и се разточва кора  с дължината на фитила и малко по- широка от него, за да може да бъде увит в нея. Следва част от бялото тесто, която също се разточва на кора  и в нея се увива фитила, състоящ се вече от двете тъмни теста. Процедурата се повтаря и с останалите 6 части.Нареждат се в тавичка застлана с хартия за печене.Оставяме да втаса за около час-час и половина.
Пече се в предварително загрпта фурна,  на 200 градусa за 30 минути или до готовност. Изважда се на решетка и когато се охлади се залива с разтопения на водна баня шоколад и се поръсва със смлените на дребно орехи.







  Източник на рецепта- http://jullyinthekitchen.blogspot.bg/2015/12/blog-post_22.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар