вторник, 5 януари 2016 г.

Паста с гъби и доматен сос


  ПРОДУКТИ:

  350гр паста
  250гр гъби печурки
  1 глава лук
  1 скилидка чесън
  2с.л. олио

  за доматения сос:
  500гр домати
  1 глава лук
  босилек
  1-2 щипки захар
  1 щипка сол
  олио 
  черен пипер

    Първо приготвяме доматения сос. Загряваме олиото и задушаваме лука до омекване. Добавяме настърганите домати, подравяме със сол, черен пипер, 1-2 щипки захар и малко босилек и варим на тих огън до сгъстяване.Загряваме олиото и запържваме до златисто ситно нарязания лук. Добавяме и гъбите, нарязани на парченца и запържваме още 3-4 минути. Наливаме готовия доматен сос и оставяме да заври.Сваряваме пастата в подсолена вода, докато омекне. Отцеждаме течността от варенето, сипваме я в дълбока чиния за поднасяне.Непосредствено преди поднасяне я заливаме с готовия сос.


  Източник на рецепта-http://recepti.gotvach.bg/r-13807-%D0%9F%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0_%D1%81_%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B8_%D0%B8_%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD_%D1%81%D0%BE%D1%81

Няма коментари:

Публикуване на коментар