2 пакетчета крема сирене
200мл течна сладкарска сметана
4-5 пълни с.л. пудра захар
3-4 лъжици ром
чаша студено кафе
3-4 с. л. горчиво какао
Разбива се крема сиренето със захарта и 1-2 с.л. от сметаната докато стане твърд крем. В друга купа се разбива течната сметана на сняг. Двата крема внимателно де смесват с дървена лъжица. В дълбока чиния се изсипват студеното кафе и рома. Във форма за торти или тавичка се нарежда ред бишкоти. Внимателно се поливат с кафето / може и да се натопяват бишкотите, но трябва да се внимава да не се разпаднат. Аз ги напоявам след като са подредени с лъжица. Отгоре се маже готовия крем. После пак се редят бишкоти, които се напояват с кафе. Намазват се с крема и се поръсва с какаото. Трябва да престои в хладилник минимум 12 часа / най-добре 24 часа.
Източник на рецептата-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=670090.msg22560592#msg22560592
Няма коментари:
Публикуване на коментар