ПРОДУКТИ:
2 бр. почистени пъстърви
150 мл бяло вино
2 глави лук
4 скилидки чесън
2 стръка магданоз
1 лимон
сол
олио
черен пипер
Цепнете коремчетата на пъстървите и овкусете хубаво със сол и черен пипер.Сложете по 2 резена лимон,3 кръгчета лук,по една нарязана скилидка чесън и по едно стръкче магданоз-накъсано.В намазана с олио тава разстелете останалото от чесънът,лукът и лимона.Сложете отгоре рибата и залейте с бялото вино.Фурната се загрява на 200 градуса и се слага рибата да се пече покрита отгоре с фолио за около 40 минути.Накрая след като е готова може да се махне фолиото и да се запече за още около 5 минути.
Източник на рецепта-http://recepti.gotvach.bg/r-8094-%D0%9F%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D1%8A%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0_%D1%81_%D0%B1%D1%8F%D0%BB%D0%BE_%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE
Няма коментари:
Публикуване на коментар