ПРОДУКТИ:
за пандишпановия блат:
6 яйца
12 с.л. брашно
12 с.л. захар
1 бакпулвер
за пълнежа:
1 бурканче сладко от ягоди
1/2 чаша смлени орехи
за глазурата:
150 мл сладкарска сметана
150 гр. гостварски кувертюр
2 с.л. олио
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване.Прибавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера и разбиваме до хубаво хомогенизиране.Сместа изсипваме в правоъгълна тава,в която предварително сме сложили хартия за печене и печем във фурна загрята на 180 градуса за около 10-12 минути.След като се опече блатът още топъл го навиваме на руло и оставяме да изстине.Разгъваме го и мажем със сладкото смедено с орехите и пак навиваме.Отрязваме единия край на рулото по диагонал и го оставяме отстрани на него,за да заприлича на пънче.За глазурата слагаме в тенджера сметаната,олиото и кувертюра до хубаво разтопяване и след като се смесят съставките го оставяме да изстине.Не изчакваме пълното изстиване,защото може шоколада да се втвърди.Намазваме с шпатула пънчето и минаваме по диагонал с вилица,за да направим шарка-кора.Поръсваме с пудра захар,за да имитираме сняг.
Източник на рецепта-http://www.kulinarno-joana.com/2008/12/buche-de-noel/
Няма коментари:
Публикуване на коментар