ПРОДУКТИ:
1/2 л прясно мляко
2 яйца2 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
мая - 1/2 кубче от 42 гр.
брашно за средно меко тесто(към 1кг)
галета за поръсване
масло за поливане
Маята се разтваря в затопленото прясно мляко с малко брашно и захарта.Оставя се да втаса.После се добавят останалите продукти.Омесва се тестото,оставя се да втаса.Правят се топченца колкото орех и всяко се потапя в разтопено масло.Нареждат се в тава едно до друго и се оставят да втасат.Само,че аз не ги топя едно по едно,а после като са втасали ги заливам с маслото.Поръсвам с галета и пека на 180 С.
Източник на рецепта-http://galiarazlojka.blogspot.com/2012/11/blog-post_3788.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар