четвъртък, 23 януари 2014 г.

Торта "Милка"


  ПРОДУКТИ:

  1 пакет готови блатове-какао

  за крема:
  1 л. прясно мляко
  2 яйца
  2 ванилии
  1 ч.ч. захар
  5 с.л. брашно
  1/2 пактче краве масло

  за глазурата:
  2 шоколада "Милка" млечен
  2 с.л. мляко
  1 с.л. масло

  орехи за украса
  20 бонбона Милка "Crispello" разделени на две
  за карамела:
  1/2 ч.ч. захар
  20 мл вода
  1/1 ч.л. краве масло

   Приготвяме крема по рецептата от тази торта-http://ison4o.blogspot.com/search?updated-max=2013-10-24T23:47:00-07:00&max-results=20&start=20&by-date=false и го оставих да изстине напълно.След това в чиния за торта сложих един от блатовете,отгоре намазах обилно с крем и наредих половинките "Crispello".Отгоре сложих още от крема и добавих втория блат.По същия начин продължаваме и след третия блат намазваме тортата с останалия крем.Оставяме я в хладилник и гласим глазурата като разтопявам шоколада на парченца в маслото и млякото.Заливаме тортата и оставяме още малко в хладилник да постегне,но не напълно шоколада.Редим орехите и заливаме с горещия карамел,който сме приготвили като на силен огън разтопих захарта с маслото и добавих водата.




















Няма коментари:

Публикуване на коментар