ПРОДУКТИ:
за форма 20-22см и 8см висока:
за карамела:
800 мл прясно мляко
5 яйца
200 г захар
1 ванилия
за кекса:
1 яйце
100г захар
100 мл прясно мляко
100 мл растително масло
1 ч.л. бакпулвер
100 г брашно
2 ч. л какао
За карамела разбиваме яйцата със захарта, добавяме ванилията и прясното мляко.
За кекса разбиваме яйцата със захарта, добавяме млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.Карамелизираме 5с.л. захар във формата за тортата.Добавяме сместа за карамела.След това точно в центъра на формата изливаме кексовата смес.Сложете формата в тава с 2см. гореща вода. Печем на водна баня около 50 мин на 180С. Като изстине оставете с водната баня в хладилника за една нощ.На следващия ден обърнете в поднос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар