ПРОДУКТИ:
2 готови теста
за плънката:
200 гр. гъби печурки
400 гр. кайма
200 гр. доматено пюре
100 гр. кашкавал
чубрица
риган
В тиган със силно загрята мазнина слагаме печурките да се запържат докато омекнат.След това прибавяме каймата с чубрицата и ригана и когато тя е готова слагаме кашкавала.Бъркаме докато той не вземе да омеква и накрая слагаме доматеното пюре.Оставяме плънката на огъня докато се изпари течността в тигана,като непрекъснато бъркаме,за да не залепне.В тава с диаметър около 30 см разстиламе едното тесто като гледаме да захванем и стените на тавата с него.Слагаме плънката вътре и от другото тесто вземаме половината и я застиламе отгоре.Настъргваме кашкавал.Останалата половина разточваме и с формичка(аз реших да е на сърце) разрязваме.Правим много сърца,които редим най-отгоре както на нас ни харесва.Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване като внимаваме сърцата да не изгорят.Може да се използва фолио за предпазването им.Сервира се и топло и студено.
Няма коментари:
Публикуване на коментар