четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Пай Калцоне


 ПРОДУКТИ:

 2 готови теста

 за плънката:
 200 гр. гъби печурки
 400 гр. кайма
 200 гр. доматено пюре
 100 гр. кашкавал
 чубрица
 риган

  В тиган със силно загрята мазнина слагаме печурките да се запържат докато омекнат.След това прибавяме каймата с чубрицата и ригана и когато тя е готова слагаме кашкавала.Бъркаме докато той не вземе да омеква и накрая слагаме доматеното пюре.Оставяме плънката на огъня докато се изпари течността в тигана,като непрекъснато бъркаме,за да не залепне.В тава с диаметър около 30 см разстиламе едното тесто като гледаме да захванем и стените на тавата с него.Слагаме плънката вътре и от другото тесто вземаме половината и я застиламе отгоре.Настъргваме кашкавал.Останалата половина разточваме и с формичка(аз реших да е на сърце) разрязваме.Правим много сърца,които редим най-отгоре както на нас ни харесва.Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване като внимаваме сърцата да не изгорят.Може да се използва фолио за предпазването им.Сервира се и топло и студено.











  

Няма коментари:

Публикуване на коментар