ПРОДУКТИ:
за блата:
2 яйца
100гр захар
100мл олио
100мл прясно мляко
1 бакпулвер
1 ванилия
200гр. брашно
30гр. какао
за крема:
500мл прясно мляко
1жълтък
150гр захар
50гр брашно
1 ванилия
250гр маскарпоне
за сиропиране:
100мл вода
2ч.л. нескафе
2 с.л. какао за поръсване на сладкиша
Вллячете фурната на 180 градуса.През това време разбийте яйцата със захарта до побеляване.Постепенно добавете олиото и прясното мляко,ванилията,бакпулвера,брашното и какаото.Разбъркайте до еднородна смес и изсипете във форма за тарт предварително намаслена,за да не залепне.Печете до суха клечка.Кремът се приготвя като на котлона слагаме млякото,захарта,жълтъка,ванилията и брашното.Оставяме да заври и бъркаме хубаво до сгъстяване.След пълното му изстиване слагаме маскарпонето и разбъркваме с миксер.Изпеченият сладкиш обръщаме в поднос и сиропираме.Върху него изсипваме от крема и накрая поръсваме с какао през цедка.Оставяме в хладилник да стегне.
Източник на рецепта-http://svanya.blogspot.co.at/2015/10/blog-post_20.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар