сряда, 10 април 2013 г.

Еклерова торта


  ПРОДУКТИ:

  3бр. готови блатове
  1 опаковка замразени мини еклери
  1 шоколадов пудинг
  500мл мляко за пудинга
  1 чаша орехи
  1 суха смес за сметанов крем тирамису
  250мл мляко за крема
  2 с.л. захар
  50гр. млечем шоколад
 10гр. желатин

  Завираме захарта с една чаша вода и оставяме да изстине.Във форма за торта 26см слагаме един от блатовете и после сиропираме. Приготвяме пудинга по описанието към него.След като вземе да изстива слагаме натрошен на трохи втория блат,нарязаните орехи и разтворения желатин към сместа.Оставяме да стегне за около половин час в хладилник,изваждаме и слагаме третият блат отгоре.Сиропираме го.Приготвяме сметановия крем тирамису според описанието му.Намазваме малко от него върху блата и редим еклерите.След това ги намазваме с останалия крем и накрая настъргваме шоколада.Оставяме в хладилник за цяла нощ да стегне.