неделя, 14 април 2013 г.

Торта Гараш



    ПРОДУКТИ:

    250 г краве масло
   2 ч.ч. пудра захар
   5 с.л. какао
   6 жълтъка
   1 ч.ч. смлени орехови ядки
   6 белтъка,разбити на сняг
    зелени кокосови стърготини
   150 мл вода
   1 капачка уиски


Краве масло и пудра захар се разбиват с миксер.Добавят се 4 с.л. от какаото и жълтъците.
Сместа се дели на две равни части.Първата част е за крем и се прибира се в хладилника да стяга.Към втората част се добавят орехите и предварително разбитите на сняг белтъци.Изсипваме сместа във форма за торта и печем в предварително загрята фурна на 150 градуса за около час.След като стане готов го изваждаме и оставяме да изстине.Изстиналият блат се сиропира с подготвена смес от водата,1с.л. какао и уискито.Изваждаме кремът от хладилника и намазваме тортата равномерно по цялата повърхност.Накрая украсяваме с кокосовите стърготини и оставяме тортата минимум за час в хладилник да стегне.








Източник на рецепта-http://towerwitch.blogspot.com/2012/10/blog-post.html