петък, 5 април 2013 г.

Напукани шоколадови сладки



  ПРОДУКТИ:

  200 г шоколад
  60 г масло
  100 г захар
  2 яйца
  200 г брашно
  1/4 ч.л. сол
  1/2 ч.л. бакпулвер
  1 ванилия
  пудра захар за овалване
 

  Разтопяваме маслото и шоколада на водна баня. Отместваме от котлона и оставяме да се охлади до стайна температура. През това време разбиваме яйцата и захарта.Постепенно прибавяме охладения шоколад към яйчената смес, като непрекъснато разбъркваме с миксера.Накрая добавяме брашното, в което предварително сме добавили солта, бакпулвера и ванилията. Разбъркваме, докато получим еднородна смес.Покриваме купата с фолио и оставяме тестото за сладките за няколко часа  в хладилника.След като стегне оформяме малки топчета. Овалваме ги в пудра захар и ги подреждаме на разстояние едно от друго в предварително застлана с готварска хартия тава.Печем около 8-10 минути, в предварително загрята фурна при температура 160 градуса. Когато сладките се напукат и краищата им са леко твърди, а вътрешността все още мека  означава,че са готови и трябва да ги извадим от фурната.