понеделник, 1 юли 2013 г.

Мусака с гъби


  • ПРОДУКТИ:

  • 500 г кайма
  • 1 кг картофи
  • 250гр. гъби печурки
  • 1 глава лук
  • 1-2 бр. домати
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • За заливката:

  • 2 бр. яйца
  • 200 г кисело мляко
  • 2 с.л. брашно
 
  Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 3-4 с.л. олио. Прибавят се каймата и гъбите нарязани на едро и се пържат, докато стане каймата на зрънца. Овкусява се с подправките, добавят се настърганите домати и се оставя да поври 5-6 минути. 
Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на кубчета. Слагат се в намазана с мазнина тава, отгоре се слага каймата и гъбите, разбърква се добре и се налива топла вода, да покрие продуктите. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 30 минути. 
Яйцата се разбиват с брашното, прибавя се киселото мляко. Залива се мусаката и се връща във фурната за 10-15 минути, докато порозовее. Поднася се с кисело мляко.