понеделник, 1 юли 2013 г.

Картофени кюфтета с шунка и кашкавал


  ПРОДУКТИ:

  1 кг картофи
  1 ч.л. сол
  2 с.л. прясно мляко
  100 г шунка
  100 г кашкавал
  1 яйце
 

  за паниране:
 1 яйце
 галета
 2-3 с.л. прясно мляко

  Сваряваме картофите в подсолена вода. Добавяме прясното мляко и намачкваме на пюре, докато картофите са още топли.Нарязваме шунката на ситно.Настъргваме кашкавала, добавяме го към останалите продукти. Омесваме съставките заедно с яйцето.4. С намаслени ръце оформяме малки кюфтенца.Смесваме яйцето с прясното мляко. Овалваме кюфтенцата в галета, а след това в яйчената смес.Пържим в сгорещена мазнина, отцеждаме върху салфетка. Поднасяме с кисело мляко с чесън или друг сос по избор.



 Източник на рецепта-http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-840/