понеделник, 14 октомври 2013 г.

Шоколадов сладкиш с майонеза



   ПРОДУКТИ:

  1 майонеза(кутия Краси)
  2ч.ч. брашно
  1 1/2 ч.ч. захар
  1 ч.ч. вода
  5с.л. натурално какао
  1 п.бакпулвер
  1 ванилия
  
  за глазурата:

  200гр. шоколадов кювертюр
  100гр. краве масло

  
   Пресейте брашното с бакпулвера. Смесете заедно сухите съставки и разбъркайте с тях майонезата и водата. Бъркайте, докато се хомогенизира сместа и добавете ванилията. 
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка и сложете да се пече за около 25 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверете готовността с клечка - сладкишът трябва да остане сочен, а не сух. Пригответе глазурата като разтопите шоколада или кувертюра на водна баня и добавите маслото. Разбъркайте докато се получи гладка смес. Готовият сладкиш се охлажда леко, вади се в поднос и се залива с глазурата, щом се охлади докрай.