неделя, 16 февруари 2014 г.

Кодрит Кадир


 ПРОДУКТИ:

 за форма 20-22см и 8см висока:

за карамела:
800 мл прясно мляко
5 яйца
200 г захар
1 ванилия

за кекса:
1 яйце
100г захар
100 мл прясно мляко
100 мл растително масло
1 ч.л. бакпулвер
100 г брашно
2 ч. л какао


  За карамела разбиваме яйцата със захарта, добавяме ванилията и прясното мляко.
За кекса разбиваме яйцата със захарта, добавяме млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.Карамелизираме 5с.л. захар във формата за тортата.Добавяме сместа за карамела.След това точно в центъра на формата изливаме кексовата смес.Сложете формата в тава с 2см. гореща вода. Печем на водна баня около 50 мин на 180С. Като изстине оставете с водната баня в хладилника за една нощ.На следващия ден обърнете в поднос. 






Източник на рецепта-http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?13735-%D2%EE%F0%F2%E0-%CA%EE%E4%F0%E8%F2-%CA%E0%E4%E8%F0-%28%F1%F2%FA%EF%EA%E0-%EF%EE-%F1%F2%FA%EF%EA%E0%29