петък, 28 февруари 2014 г.

"Умен" сладкиш


 ПРОДУКТИ:

 4 яйца
500 мл прясно мляко /леко затоплено/
115 гр брашно /5 с.л. с връх/
4 ванилии
150 гр захар
125 гр меко масло
1 с.л. вода 

  Разделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците заедно със захарта, ванилията и водата.След това слагаме мекото масло и бъркаме още 1 минута на високи обороти. Добавяме брашното и отново разбиваме с миксер. Взимаме телена бъркалка и започваме да прибавяме по малко мляко към тестото. Бъркаме, докато добавим всичкото мляко и стане гладка хомогенна смес.Разбиваме белтъците на сняг и ги прибавяме към млечната смес. Разбъркваме внимателно докато сместа поеме белтъците.Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена тавичка. Печем на 170 градуса за около 45 минути /но все пак го наблюдавайте, защото всяка фурна пече различно/. Когато е готов отворете врата на фурната и я изключете. Оставете сладкиша да изстине заедно с нея.Когато е напълно студен можете да го извадите от тавичката.Невероятен десерт - отгоре се e образувал тънък тестен блат, а отдолу крем.Аз го украсих с течен шоколад и настъргани бадеми.





 Източник на рецепта-http://gotvenetokatohobi.blogspot.com/2012/08/blog-post_6301.html