ПРОДУКТИ:
за пандишпанената платка:
5 яйца
5 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 пакетче бакпулвер
за крема:
1 л прясно мляко
200 г краве масло
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
за сиропа:
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
за плодовото желе :
200 г краве масло
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
за сиропа:
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
за плодовото желе :
20 г желатин
500 мл плодов сироп
за декорация :
500 мл плодов сироп
за декорация :
2 банана
2 кивита
2 портокала
200 гр. череши
2 портокала
200 гр. череши
За пандишпанената платка отделете белтъци от жълтъци. Белтъците разбийте на сняг с щипка сол, а жълтъците - на крем със захарта. Изсипете белтъчния сняг при жълтъците и с шпатула размесете внимателно. Пресейте над тях смесено с бакпулвера и ванилия брашно и отново размесете внимателно.Изсипете сместа за платката в тава, покрита с харитя за печене и изпечете в предварително загрята фурна за около 15 мин или докато платката порозовее. не отваряйте вратата на фурната по време на печене.По същия начин пригответе още 2 платки.За крема сложете млякото да заври. Смесете захарта, брашното и нишестето, изсипете във врящото мляко и бъркайте енергично. Оставете получения крем да изстине. Сипете при него мекото масло и разбийте с миксера до пухкав крем.Пригответе захарен сироп. Охладете го. Всяка платка напоете със захарен сироп и покрийте със слой крем /най-горният слой, върху третата платка, трябва да е съвсем тънък, колкото да залепнат плодовете при подреждането/. Изрежете краищата на питата с нож, за да ги изравните.Нарежете плодовете на резени, черешите оставете цели. Подредете ги върху питата и с помощта на четка глазирайте с плодовото желе
Източник на рецепта-http://passionscooking.blogspot.com/2011/05/blog-post_27.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар