четвъртък, 7 ноември 2013 г.

Плодова пита



   ПРОДУКТИ:

    за пандишпанената платка:
5 яйца
5 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 пакетче бакпулвер

  
    за крема:
1 л прясно мляко
200 г краве масло
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте


    за сиропа:
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода


за плодовото желе :
    20 г желатин
500 мл плодов сироп


  за декорация :
2 банана
2 кивита
2 портокала
200 гр. череши

             За пандишпанената платка отделете белтъци от жълтъци. Белтъците разбийте на сняг с щипка сол, а жълтъците - на крем със захарта. Изсипете белтъчния сняг при жълтъците и с шпатула размесете внимателно. Пресейте над тях смесено с бакпулвера и ванилия брашно и отново размесете внимателно.Изсипете сместа за платката в тава, покрита с харитя за печене и изпечете в предварително загрята фурна за около 15 мин или докато платката порозовее. не отваряйте вратата на фурната по време на печене.По същия начин пригответе още 2 платки.За крема сложете млякото да заври. Смесете захарта, брашното и нишестето, изсипете във врящото мляко и бъркайте енергично. Оставете получения крем да изстине. Сипете при него мекото масло и разбийте с миксера до пухкав крем.Пригответе захарен сироп. Охладете го. Всяка платка напоете със захарен сироп и покрийте със слой крем /най-горният слой, върху третата платка, трябва да е съвсем тънък, колкото да залепнат плодовете при подреждането/. Изрежете краищата на питата с нож, за да ги изравните.Нарежете плодовете на резени, черешите оставете цели. Подредете ги върху питата и с помощта на четка глазирайте с плодовото желе


                    

  Източник на рецепта-http://passionscooking.blogspot.com/2011/05/blog-post_27.html