вторник, 19 ноември 2013 г.

Торфен сладкиш


  ПРОДУКТИ:

  400гр.брашно
  250гр. масло или маргарин
  3-4с.л.какао
  100гр.захар
  
  пълнеж:
  4яйца
  150гр.захар
  100мл заквасена сметана или кисело мляко
  500гр.извара
  1  ванилия
  2с.л.брашно

     Брашното,захарта,какаото и маслото се претриват(най-добре с ръце)да станат на трохи.
Яйцата и захарта се разбиват с миксер на пяна,добавя се изварата,заквасената
сметана,ванилията и брашното.В разкопчаваща се форма,намазана леко с масло се изсипват половината от какаовите трохи,отгоре се излива яйчено-изварената смес,заравнява се и отгоре равномерно се посипва с останалите трохи.Сладкиша се пече при Т 180С 40-50мин.,като се поставя в загрята фурна.Оставя се да се охлади напълно и тогава се разрязва.


  Източник на рецепта-http://sladkoisoleno.blogspot.com/2011/07/turbakook.html