четвъртък, 14 ноември 2013 г.

Бананови сладки


  ПРОДУКТИ:

  150 г меко масло
  100 г пудра захар
  1 жълтък
  1/4 ч.л. канела
  1 ванилия
  1/4 ч.л. бакпулвер
  250 г брашно

  за пълнежа:

  1 банан
  100 г шоколад по избор
  разбито яйце за намазване
  пудра захар за поръсване

    Разбийте маслото с пудрата захар. Добавете жълтъка. Пресейте брашното заедно с ванилията, канелата и бакпулвера. Прибавете го към маслото и бързо замесете меко тесто. Увийте го в найлоново фолио и го оставете за 30 минути в хладилника.Разточете тестото с дебелина около 3 - 4 мм. За ваше улеснение разточвайте на малки части върху хартия за печене. Ако е нужно поръсете с малко брашно.Изрежете кръгчета с малка чашка или формичка и намажете краищата им с разбито яйце. В средата на всяко кръгче поставете тънко резенче банан и малко шоколад. Върху пълнежа на бисквитите сложете кръгче от тестото като леко го разтеглите с пръсти за да стане малко по-голямо от основата. Прилепете добре краищата. Ако искате да е съвсем равно може наново да изрежете двойната бисквитка с формичката.Намажете сладките с яйце и изпечете за около 10 минути в предварително загрята на 180* фурна. След като се охладят ги поръсете с пудра захар.


   Източник на рецепта-http://yoli-www.blogspot.com/2013/03/blog-post_15.html