неделя, 10 ноември 2013 г.

Карфиол на фурна със сметана и сирена


  ПРОДУКТИ:


  1 малък карфиол на розички

  400 грама заквасена сметана 
  100 грама сирене - бяло саламурено
  200 грама топено пушено сирене
  200 грама пушена шунка
  20-30 грама масло
  3 кисели краставички
 100 грама кашкавал за поръсване.

  Карфиолът се почиства, накъсва на розички и бланшира. Нарязваме сирената, шунката и краставичките и ги смесваме със заквасената сметана. Прибавяме карфиола и объркваме добре сместа. Изсипваме цялото това нещо в тавичка за печене и поставяме бучки масло върху него. Пече се на 200 градуса, докато се зачерви и карфиолът омекне. Вадим от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме, докато кашкавалът се стопи.



  Източник на рецепта-http://moetomestence.blogspot.com/2011/12/blog-post_09.html