четвъртък, 11 септември 2014 г.

Пиле с гъби и сметана


 ПРОДУКТИ:

400 гр пилешки гърди
200 гр сметана
400 гр гъби печурки
1-2 с.л. масло
1 голям морков
2-3 кисели краставички
сол и черен пипер на вкус


   Нарежете пилешкото филе (гърди) на ивици и овкусете със смлян черен пипер на вкус.В дълбок тиган уоук загрейте 1 с.л. олио и добавете пилето. Разбърквайте докато стане златисторозово. Отцедете от мазнината и го поставете в чиния.В тигана добавете гъбите, нарязани на четвъртинки и моркова на кръгчета и разбърквайте докато стане готово.Добавете пилето и разбркайте. Залейте със сметаната и когато заври отстранете от огъня.Нарежете на ситно киселите краставички и зелената част от праза и посипете готовото ястие.Поднесете топло с топла гарнитура .





 Източник на рецепта-http://gotvarstvo.bg/a/chicken-mushrooms-cream



Няма коментари:

Публикуване на коментар