четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Сладкиш "Тирамису"


 ПРОДУКТИ:

  за блата:
  2 яйца
  100гр захар
  100мл олио
  100мл прясно мляко
  1 бакпулвер
  1 ванилия
  200гр. брашно
  30гр. какао
   
  за крема:
  500мл прясно мляко
  1жълтък
  150гр захар
  50гр брашно
  1 ванилия
  250гр маскарпоне

  за сиропиране:
  100мл вода
  2ч.л. нескафе

  2 с.л. какао за поръсване на сладкиша

      Вллячете фурната на 180 градуса.През това време разбийте яйцата със захарта до побеляване.Постепенно добавете олиото и прясното мляко,ванилията,бакпулвера,брашното и какаото.Разбъркайте до еднородна смес и изсипете във форма за тарт предварително намаслена,за да не залепне.Печете до суха клечка.Кремът се приготвя като на котлона слагаме млякото,захарта,жълтъка,ванилията и брашното.Оставяме да заври и бъркаме хубаво до сгъстяване.След пълното му изстиване слагаме маскарпонето и разбъркваме с миксер.Изпеченият сладкиш обръщаме в поднос и сиропираме.Върху него изсипваме от крема и накрая поръсваме с какао през цедка.Оставяме в хладилник да стегне.






  Източник на рецепта-http://svanya.blogspot.co.at/2015/10/blog-post_20.html