събота, 3 октомври 2015 г.

Торта "Шарлота"


  ПРОДУКТИ:

  

6 яйца
2 ч. ч. захар
3 с. л. брашно
4 ванилии
40 г (4 пакетчета) желатин
1 л. прясно мляко
3 с. л. какао
1 ч. ч. смлени орехи
1 с. л. олио за намазване на формата


    Разбиваме жълтъците с 1 ч. ч. захар. Брашното, ванилиите и желатина разтваряме в 1 ч. ч. вода и ги добавяме към яйцата. В 1 л сварено прясно мляко добавяме сместа от жълтъците, брашното, ванилиите и желатина и бъркаме, докато не се получи гъста смес. Отделно разбиваме белтъците с една чаша захар на твърда пяна и ги прибавяме към крема.Кремът се разделя на 3 равни части. В първата част прибавяме какаото, във втората част слагаме смлените орехи, а третата я оставяме така, както е. В намазана с олио форма за кекс изсипваме само крема и слагаме във фризера да стегне за около 15-20 минути. След това добавяме върху чистия крем сместа с какаото и отново връщаме в фризера за 15-20 минути. След като и тя стегне прибавяме останала смес с орехите и връщаме във фризера. 




  Източник на рецепта-http://www.bonapeti.bg/recepti/Torta-Sharlota/