събота, 31 октомври 2015 г.

Еклери със сметана


   ПРОДУКТИ:

   вода - 1 ч.ч

  олио - 1/2 ч.ч
  брашно - 1 ч.ч.
  яйца - 4 бр.

  1 сметана спрей
  50гр шоколад разтопен на водна баня

     Водата и олиото завират на котлона, след това се добавя 1 ч.ч. брашно и се бърка няколко минути, докато стане гъста смес. Маха се от котлона и се оставя да изстине. След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тестото става още по-гъсто и лепкаво. С помощна на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя в тавата (трябва да има известно разстояние между всяко еклерче, да не са плътно едно до друго), която или е намаслена или е покрита с хартия за печене. Не е нужно оформената с лъжицата формичка да е идеална, защото при печенето те си се оформят . Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна, около 30 минути.Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и се пълнят със сметаната.Готовите еклери се заливат с разтопения шоколад с помощта на лъжичка. 






  Източник на рецепта-http://recepti.gotvach.bg/r-2485-%D0%95%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8