неделя, 8 ноември 2015 г.

Султан Кебап с пилешко месо


 ПРОДУКТИ:

1 пакет  кори за баница 

500 гр пилешко филе
3  глави лук
1 ч. чаша бланширан грах 
1 с. л. доматено пюре

1 морков 
150гр гъби печурки
сол
черен пипер
5 с.л.олио

около 200гр кашкавал за поръсване отгоре

За соса бешамел:


300 мл прясно мляко
1.5 с.л. с връх брашно
140 гр топено сирене
2с.л. краве масло
сол
черен пипер 

Пилешкото месо,лука и морковите се нарязват на кубчета.Отделно разтопяваме на котлона маслото, добавяме брашно и бъркаме, докато се запържи до златисто. Изсипваме студеното прясно мляко и бъркаме сместа докато се сгъсти. В соса добавяме топеното сирене  и бъркаме енергично, докато да се стопи.Добавяме сол и черен пипер на вкус.Готовият бешамелов сос оставяме на страна да изстине. В тиган сгорещяваме 2 с.л. олио и сипваме пилешките хапки и гъбите.Оставяме да се запържат и добавяме нарязаните лук и моркови.Покриваме тигана с капак.След като сместа се задуши добавяме доматеното пюре,подправките и граха и разбъркваме.Отново покриваме с капак ястието,за да се задуши още няколко минути.Вземаме 5 купички и всяка една покриваме с две кори за баница сгънати на две.След като пълнежът е изстинал,сипваме от него в купичките.Завиваме кебапа напълно с висящите краища на корите..Обръщаме и подреждаме в тава,която предварително сме намазали с малко олио.Накрая заливаме кебапа с бешамеловия сос  и поръсваме с  кашкавала.Печем на 200 градуса до златисто.







  Източник на рецепта- http://vkusen-svyat.blogspot.bg/2015/09/chicken-sultan-kebab-tavuklu-sultan.html