неделя, 8 ноември 2015 г.

Зеленчукова шарлота


  ПРОДУКТИ:

  600 г тиквички
  600 г червени чушки
  600 г пълномаслена извара
  400 г заквасена сметана
  200 г крем сирене
  3 скилидки чесън
  80 мл олио
  1 връзка копър
  1 връзка магданоз
  1 пакетче желатин
  сол и черен пипер


    Чушките се изпичат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути. След това се слагат в купа, покриват се с фолио за свежо съхранение и се оставят да се задушат. Почистват се и не се режат, а се оставят цели ленти от тях.Патладжаните се нарязват на мандолина на кръгчета с дебелина 1 см. Посоляват се и щом се отцеят от горчивия сок, се измиват и се подсушават. Заливат се с половината олио и се разбъркват. Запичат се на грил тиган.Тиквичките се нарязват по същия начин, посоляват се и се поливат с останалото олио. Разбъркват се и също се изпичат.Желатинът се накисва с 50 мл студена вода. Щом набъбне са загрява в микровълнова фурна.Заквасената сметана, крем сиренето и изварата се смесват и се разбиват с миксер.Към тях се прибавят наситнените копър и магданоз, чесънът, стрит на паста с малко сол, нарязаните орехи, сол, черен пипер и желатинът. Разбърква се добре.Стените и дъното на стъклена купа се покриват с фолио за свежо съхранение. По тях красиво се подреждат изпечените зеленчуци, като се редуват.Във вътрешността се изсипва ароматната смес, заравнява се и отгоре се покрива със зеленчуци.Купата се покрива с фолио и се оставя в хладилник,  тортата да стегне добре за около 4 часа. След това се обръща върху голяма чиния и се отстранява фолиото. Шарлотата се поднася цяла, после се нарязва и се разпеделя в чинии. 







  източник на рецепта-http://www.bonapeti.bg/recepti/Lyatna-zelenchukova-sharlota/

Няма коментари:

Публикуване на коментар