четвъртък, 5 декември 2013 г.

Баница с хляб


  ПРОДУКТИ:


  • 1 бр. бял хляб
  • 200 г сирене
  • 4 бр. яйца
  • 400 г кисело мляко
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 125 г масло

     В намазнена тавичка се нареждат плътни филии хляб, като празните места се запълват с парчета хляб. Залива се с половината смес от яйца, сирене, размекнато масло и угасената в млякото сода, след това втори ред с хляб и се залива с останалата смес. Пече се 30 минути при температура 160-180 С до златисто.





  Източник на рецепта-http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%81-%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1