неделя, 15 декември 2013 г.

Арменски сладки


  ПРОДУКТИ:

  1ч.ч. олио
 1ч.ч. вода
 1ч.л. сода за хляб
 щипка сол
 3 ч.ч брашно


   Слагат се водата и олиото да кипнат.Прибавя се щипката сол и отмества тенджерата от котлона.Брашното с хлебната сода се изсипва наведнъж и се бърка с дървена лъжица или шпатула, докато се получи топка тесто, което се отделя от стените на съда.Охлажда се. Късат се парченца тесто, което се поставя на дланта и с другата ръка сплесква.В средата му се поставят парче локум, 1/4 ядка орех, овалва се на правилно топче и нареждат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се на 180* до съвсем леко порозовяване.Изваждат се и още горещи пускат в купа с пудра захар, овалват се обилно и нареждат в кутия или друг съд за съхранение.